Новини

Частна детска градина АЛФ отваря врати за малчуганите на 1 юни

19.05.2020 г.

За записване позвънете на 0888197743

ДОБРЕ ДОШЛИ!


В деня на детето 1 юни, официално ще отвори врати лятната детска градина на Корпоративна занималня АЛФ в Търговски Център Европа. В условията на COVID-19, това ще се случи при спазване на всички санитарни и противоепидемични мерки обявени от здравния министър като изискване за работата на детските ясли и градини. 

Информираме родителите, които търсят най-доброто място за своите деца, докато те са на работа, че към момента разполагаме с 11 свободни места - за 5 деца в групата 4-5 годишни, още 6 места за сборната предучилищна подготвителна група - на възраст 5 до 7 години. Можете да получите още информация на тел. 0888197743 или като ни пишете тук.

 

Още информация за летните образователни занятия в периода 1 юни - 1 септември 2020 г.;

Родителите няма да изваждат нови медицински изследвания, както предвижда при стандартно отсъствие повече от месец за всяко дете Законът за училищното и предучилищното образование.

Това, че детето постъпва здраво в детското заведение, всеки родител ще удостоверява с декларация. С декларация информирано съгласие и споделена отговорност, родителите ще удостоверяват и че доброволно са пожелали тяхното дете да посещава детска ясла или градина през лятото в условия на карантина. Родителите ще трябва да декларират още, че са запознати с мерките предприети за престоя на детето в детското заведение и че приемат да ги спазват. 

Противоепидемиологичните мерки в Частна детска градина АЛФ включват:

1./ Измерване на температурата на всяко дете при постъпването му сутрин и още 4 пъти дневно.

2./ Дезинфекция на помещенията с препарати-дезинфектанти, които не с на хлорна основа 3 пъти дневно, а на финал на деня и с белина.

3./ Дезинфекция на повърхностите в детската градина с бактерицидна UV лампа чрез директно облъчване, ежедневно.

4./ Дезинфекция на въздуха в помещенията с 5степенен пречиствател с йонизатор, озонатор, овлажнител, въгленов филтър и UV лампа, ситуиран във всяко помещение.  

5./ Въвеждане ползването на дезинфектант от устройство с дозатор на входа и в тоалетните помещения.

6./ Въвеждането на машина за йонизиране и пречистване на чешмяна вода. 

7./ Използване само на хартиени еднократни кърпи за ръце или сешоар.

8./ Антибактерицидни стелки на входа.

9./ Занимания и игри на слънце минимум 2 часа дневно.  

ОТ МОН и МЗ информират, че посещението на детски градини и детски ясли тази година няма да е задължително и за записване в училище след това няма да се изискват задължителните свидетелства от предучилищните групи, както до сега. Децата ще бъдат записвани в 1 клас и без входящ тест, което ще облекчи и лятната образователна програма в детските гради до 1 септември.

"Всички деца, които са здрави и се чувстват добре, ще имат право да посещават детските градини. Апелирам родителите, ако имат възможност, да оставят децата си вкъщи. Не сме преборили заболяването COVID-19. Нашият апел е да си останат вкъщи" – думи на министъра на образованието Красимир Вълчев.

Ако се установи случай на дете с COVID-19 в дадена група, то тя ще бъде поставена под карантина. При това условие в детската градина се поставя табела с информация за карантина, както при варицела и скарлатина. За периода от 14 дни спира прием на нови деца в групата, а  контактите на всички деца от групата с други деца, както и на персонала с други хора, освен семействата им, се препоръчва да бъдат сведени до минимум.

Съветът към родителите е да избягват придвижването до детската градина с градски транспорт.

Предвидени са и други мерки, които осигуряват спазването на социална и физическа дистанция, като съгласуване на времето за довеждане и отвеждане на децата от детската градина, така че да не се допусне заразяване при струпване сутрин и вечер на входа. За целта ще бъде изготвен график.

 

От екипа на АЛФ