Грижа за малки деца в корпоративна среда - АЛФ

 

Експертна грижа АЛФ за най-малките, в корпоративна среда

Снимки: АЛФЗОНА.БГ

 

Kорпоративна занималня АЛФ предлага експертна грижа за малки деца в яслена възраст - от 9 м. до 3 г. 

За децата се грижат помощник-възпитател и педагог!

Децата играят с екоиграчки уникати, изработени от Желандия, най-добрата работилница за ръчно изработени кукли и приказни герои!
А за майките при нас, винаги има запазена маса за кафе...

Заниманията се провеждат с познавателните книжки на Японската методика GAKKEN и са мотивирани в 3 авторски модула: музика, приказно и театрално изкуство и изобразително изкуство.

Водещи в система за деца АЛФ са Японският педагогически модел и Реджо-педагогиката:

Японските деца от съвсем малки по системата GAKKEN се възпитават на устойчив характер и търпение, добродетели и традиции. И в дома си, и в училищните заведения се обучават на маниери, обноски и уважение. Децата уважават родителите, роднините и приятелите си, както и японското общество, култура и традиции; спазват нормите на обществено поведение и изказват благодарност, извинение, уважение към възрастните. Учат се на разбиране, съпричастност, ценности; да бъдат тихи, спокойни, уравновесени; да обичат и пазят природата и да откриват истината. Японската система стимулира индивидуалността и същевременно да не губи чувството за идентификация на детето с групата, като акцентира върху уважението към другите и зачитане на личното пространство. 

Реджо-педагогиката пък има славата на една от най-добрите образователни системи в света. Чрез този подход за образование и обучение, децата за първи път в Италия, прeз 90-те години на миналия век, получават допълнителни стимули за развитие и разширяване на собствените си способности. Реджо-педагогиката приема всички деца за равни, а способностите им за уникални. Ролята на учителите при нея е в това, те да работят като вдъхновители за децата, така че малчуганите да могат да постигнат своя пълен потенциал през откриване на талантите им, колкото е възможно по-рано. В това се състои и основната разлика на ситемата от другите известни световни педагогически системи, при които детето по подразбиране се приема за некомпетентно и задължително имащо нужда от помощ, а ролята на учителя е основно да коригира некомпетентността на децата.

Реджо-педагозите, както и GAKKEN-педагозите, категорично се обявяват против поставянето на оценки, основаващи се на възрастови норми и придържането към стандартизирани тестове. Общото при двете системи, е че децата са оставяни да бъдат себе си, да са това, което са в конкретния момент  – тук и сега, а не да се манипулират, притискат и наказват. Казано в едно изречение: децата се насърчават с подходящи дидактически инструменти и похвати за да се стигне до най-изявените им страни.

Основна цел на система АЛФ (Алтернативно личностно формиране), която сме създали ние от Образователен център АЛФ, е комбинирайки основно двете ключови методики, да се надградят и развият по всички възможни начини творчеството и самоизявата у детето. Децата притежават стотици начини да мислят, играят и говорят, но класическата образователна система фокусира основно върху един – вербалния. За да се избегне такова потискане на способностите, ние сме обособили занимания в образователни модули по: приказно творчество, театър и изкуства - запазена и любима територия за всички деца, върху които надграждаме поетапно логическо мислене, асоциации, търсене на решения през ситуации или общо казано, създаваме модел на дизайн мислене за деца. Като резултат паралелно се развиват социалната култура на децата, тяхното логическо мислене, речта и поведението, предприемчивостта и позитивно отношение към живота. И това не е всичко: родителите при нас са ключов фактор за кариерното развитие на децата. Те участват активно като ментори в учебния процес и с личен пример в търсенето на конструктивни решения в практическите занимания на работилницата за детски играчки на АЛФ.

Сред важните предимства за родителите и работодателите, е работното време на КОРПОРАТИВНА ЗАНИМАЛНЯ АЛФ - до 19.30 часа, всеки делничен ден.
 
 
ЦЕНИ: 
 - почасова грижа 5.00 лв. на час
 - цена по индивидуален пакет се изготвя според броя посещения
 
  * Заплащането става в началото на месеца, авансово.
 
 
За още информация, можете да позвъните на телефон: 0888197743.
 
 
Намираме се в Търговски Център Европа в гр. София, на бул. "Искърско шосе" 7, Сграда 2, ет. 2 - Корпоративна занималня АЛФ.


Изпрати запитване