Яслени групи АЛФ

 

Експертна грижа АЛФ за най-малките, в корпоративна среда

Снимки: АЛФЗОНА.БГ

 

В Kорпоративна занималня АЛФ има разкрити 2 яслени групи:

(1) за деца от 9 м. до 2 г.;

(2) за деца от 2 г. до 3 г.

За децата от двете яслени групи се грижат двама педагози, две помощник-възпитателки и една медицинска сестра!
Децата играят с екоиграчки уникати, изработени от Желандия, най-добрата работилница за ръчно изработени кукли и приказни герои!
А за майките при нас, винаги има запазена маса за кафе...

Капацитетът на всяка от групите е до 10 деца. Заниманията се провеждат с образователните книжки на Японската методика GAKKEN и са мотивирани в 3 авторски модула: музика, приказно и театрално изкуство и изобразително изкуство.

Водещи в система на образование и възпитание за деца АЛФ са Японският педагогически модел и Реджо-педагогиката:

Японските деца от съвсем малки по системата GAKKEN се възпитават на устойчив характер и търпение, добродетели и традиции. И в дома си, и в училищните заведения се обучават на маниери, обноски и уважение. Децата уважават родителите, роднините и приятелите си, както и японското общество, култура и традиции; спазват нормите на обществено поведение и изказват благодарност, извинение, уважение към възрастните. Учат се на разбиране, съпричастност, ценности; да бъдат тихи, спокойни, уравновесени; да обичат и пазят природата и да откриват истината. Японската система стимулира индивидуалността и същевременно да не губи чувството за идентификация на детето с групата, като акцентира върху уважението към другите и зачитане на личното пространство. 

Реджо-педагогиката пък има славата на една от най-добрите образователни системи в света. Чрез този подход за образование и обучение, децата за първи път в Италия, прeз 90-те години на миналия век, получават допълнителни стимули за развитие и разширяване на собствените си способности. Реджо-педагогиката приема всички деца за равни, а способностите им за уникални. Ролята на учителите при нея е в това, те да работят като вдъхновители за децата, така че малчуганите да могат да постигнат своя пълен потенциал през откриване на талантите им, колкото е възможно по-рано. В това се състои и основната разлика на ситемата от другите известни световни педагогически системи, при които детето по подразбиране се приема за некомпетентно и задължително имащо нужда от помощ, а ролята на учителя е основно да коригира некомпетентността на децата.

Реджо-педагозите, както и GAKKEN-педагозите, категорично се обявяват против поставянето на оценки, основаващи се на възрастови норми и придържането към стандартизирани тестове. Общото при двете системи, е че децата са оставяни да бъдат себе си, да са това, което са в конкретния момент  – тук и сега, а не да се манипулират, притискат и наказват. Казано в едно изречение: децата се насърчават с подходящи дидактически инструменти и похвати за да се стигне до най-изявените им страни.

Основна цел на система АЛФ (Алтернативно личностно формиране), която сме създали ние от Образователен център АЛФ, е комбинирайки основно двете ключови методики, да се надградят и развият по всички възможни начини творчеството и самоизявата у детето. Децата притежават стотици начини да мислят, играят и говорят, но класическата образователна система фокусира основно върху един – вербалния. За да се избегне такова потискане на способностите, ние сме обособили занимания в образователни модули по: приказно творчество, театър и изкуства - запазена и любима територия за всички деца, върху които надграждаме поетапно логическо мислене, асоциации, търсене на решения през ситуации или общо казано, създаваме модел на дизайн мислене за деца. Като резултат паралелно се развиват социалната култура на децата, тяхното логическо мислене, речта и поведението, предприемчивостта и позитивно отношение към живота. И това не е всичко: родителите при нас са ключов фактор за кариерното развитие на децата. Те участват активно като ментори в учебния процес и с личен пример в търсенето на конструктивни решения в практическите занимания на работилницата за детски играчки на АЛФ.

Сред важните предимства за родителите и работодателите, е работното време на КОРПОРАТИВНА ЗАНИМАЛНЯ АЛФ - до 19.30 часа, всеки делничен ден. Правилника на Корпоративна занималня АЛФ вижте ТУК.
 

ОСНОВНА ПРОГРАМА:

1./ Децата се приемат сутрин от 8.00 до 9.30 часа.
2./ Хранене: три пъти дневно, съответно в 9.00, 12.30 и 15.30 часа (плод в 10.30 и в 16.30 часа)
3./ Спане: от 13.00 до 15.00 часа (ако детето не иска да спи си играе в съседната зала с детегледачката или с друго детенце, което също не иска да спи, но това се случава много рядко)
4./ Игра навън: от 11.00 до 11.30 часа (ако времето позволява) и след 16.30 часа
5./ Образователни занимания в групата: от 9.30 до 10.30 и от 15.30 до 16.30 часа
 
6./ Работното време на занималнята е удължено, с цел удобство за родителите: от 8.00 часа до 19.30 часа.
7./ Корпоративна занималня АЛФ осигурява възможност и за почасова грижа на деца в яслена възраст, на цена 4.20 лв. на час.
 
 
ЦЕНИ: 
 - за целодневна група - 600 лв. месечно 
 - за полудневна група - 350 лв. месечно   
 - почасова грижа 4.20 лв. на час
 
 
 * Заплащането става в началото на месеца, авансово.
 * Храната се доплаща допълнително - 4.20 лв. на ден или 90 лв. на месец.
 
Заявление за записване изтегли от прикачените документи отдолу. 

За още информация, можете да позвъните на телефон: 0888197743.
 
 
Намираме се в Търговски Център Европа в гр. София, на бул. "Искърско шосе" 7, Сграда 2, ет. 2 - Корпоративна занималня АЛФ.


Изпрати запитване