Новини

Форум "Големите малки" награди социалните иноватори на България с преференциална реклама

17.06.2019 г.

Над 80 български фирми участваха в надпреварата за наградата - иновативен предприемач от форум "Големите малки" на 24 часа

Снимки: Образователен център АЛФ

Автор: Мария Любенова

 

"АртВИЗА ПРО" участва със СП ДЕТЕГЛЕДАЧИ АЛФ в петото издание на наградите на вестник "24 часа" - "Големите малки". Инициативата насърчава иновативни и стартиращи български компании. Партньори на организаторите тази година бяха: Пощенска банка, Българската агенция за експортно застраховане, А1, Вода "Михалково", Фондът на фондовете, Министерство на икономиката, Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, КРИБ, София тех парк, Ол ченълс комюникейшънс".

Бяха въчени 5 награди за стартиращи фирми, като секторът беше представен от браншоверте на ИКТ, козметика, преработка на млечни продукти, консервната промишленост и маркетинга.

Заместник-министър Борисов на Министерство на икономиката, посочи че стартиращи и малки компании могат да разчитат на финансиране от над 200 милиона лева през тази година. „Българските фирми могат да се възползват от средствата, които сме осигурили през различни финансови инструменти като ОП „Иновации и конкурентоспособност“, чрез инструментите за финансов инженеринг, както и Българската банка за развитие“, допълни той. По думите му подкрепата на предприемачеството и стартиращи предприятия е сред основните акценти в работата на Министерството на икономиката

Другата добра новина за всички участници бе 50%-та отстъпка от годишния рекламен пакет на вестник "24 часа", до края на годината.