Новини

КОРПОРАТИВНА ЗАНИМАЛНЯ АЛФ в помощ на работодателите

08.02.2019 г.

Работодателите в София вече могат да поръчат за децата на своите служители специална образователна топуслуга на преференциална цена - КОРПОРАТИВНА ЗАНИМАЛНЯ АЛФ.
Услугата е за деца от 2 до 12 години.

Снимка: Виртуална разходка в замъка в с. Равадиново, край Бургас / АртВИЗА ПРО

 

Работодателите в София вече могат да поръчат за децата на своите служители специална образователна топуслуга на преференциална цена - КОРПОРАТИВНА ЗАНИМАЛНЯ АЛФ. Инициативата е на Образователен център в помощ на родителите - ДЕТЕГЛЕДАЧИ АЛФ и представлява алтернативно личностно формиране за подрастващи - помощни грижи за деца от 2 до 12годишна възраст. Заниманията са основани на принципите на дизайн мисленето, сугестопедията, визуалните и приложни изкуства и ученето чрез правене - в дигитална и реална среда.

За заявка на услугата при вас, моля свържете се с нас тук.

КОРПОРАТИВНАТА ЗАНИМАЛНЯ АЛФ представлява творческо ателие, ситуирано на място при работодателя с цел целодневна, почасова или полудневна грижа за деца под формата на арт, езикови и други творчески занимания за деца. Основната цел на тази дейност, е подпомагане на семействата в предучилищната и извънучилищната грижа за децата от 2 до 12 години в тяхното възпитание, още психологическа и физическа грижа. В нея основна възпитателна фигура ще бъде творецът, художникът, професионалистът, педагогът и лидерът.

Примерът за децата е много важен и ключов фактор за тяхната реализация в живота. Колкото по-добри примери имат в детството си, толкова по-добро бъдеще и последваща реализация биха имали децата ни. Затова КОРПОРАТИВНА ЗАНИМАЛНЯ АЛФ залага за успеха на иновативното си начинание, изнесено при работодателя, на примера и възпитателното начало на труда, и мотивиращата съпътстваща среда. И тук не става въпрос за дуално образование, а чисто и просто за личен пример.  

Идеята застъпва иновативни технологии и подходи – игри, дигитално изкуство, виртуални разходки, филми и образователни ролеви игри. Използват се методи от дизайн мисленето, коучинга, арттерапията, психодрамата, визуалните изкуства и журналистиката. Концепцията АЛФ е изградена на принципите  на дизайн мисленето, която дава умения за учене през целия живот чрез игри, езикови занимания и изкуства през атрактивна творческа концепция за дигитални комуникации с деца. Целта е развитие на логическото, пространствено и естетическо мислене при децата, фокусиране върху важните неща, работа с интелектуални карти, формиране на лидерско мислене и поведение, способност за себеизразяване, формиране на способност за  презентационни и комуникативни умения.

Всички деца в занималнята получават индивидуален подход и релевантна грижа, според заложбите, хоби-интересите и възрастовите особености. А творческият процес и грижата се реализират от 2ма помощник-възпитатели в рамките на работната седмица. Много от тях имат професии различни от учителската, а общото за хората, които работят с деца в Образователен център в помощ на родителите АЛФ, е че имат разностранни интереси,  висока езикова култура, няколко образования и много сбъднати мечти, с които се гордеят.

Мисията на КОРПОРАТИВНА ЗАНИМАЛЯ АЛФ е да подпомага работодателите и родителите със създаването на нова подкрепяща среда за децата, в която те да се чувстват приети и подкрепени, без да бъдат съдени и поучавани.

 

Важно:  корпоративна занималня АЛФ работи с деца от 2 до 12 години.

 

От Екипа на Образователен център в помощ на семейството - ДЕТЕГЛЕДАЧИ АЛФ.