Новини

"Приказките на АЛФ" започнаха да пишат децата от Корпоративна занималня АЛФ

22.12.2019 г.

В занималня АЛФ, с подходите на дизайн мисленето, децата се учат да създават истории, да анализират, да мислят логически, на детско предприемачество и математика.

От екипа на Корпоративна занималня АЛФ

Снимки: АЛФЗОНА.БГ / с любезното разрешение на родителите

 

10 коледни нарисувани приказки и 10 нови приказни герои, се родиха  в първия ден на Коледна ваканция 2019 - 21 декември, в занималня АЛФ. Магията на приказното творчество завладя всички, а най-добрите приказки ще бъдат отпечатани в първата детска книжка: "Приказките на АЛФ", в края на 2020 г. Тя ще съдържа само приказни истории на деца в думи и картини, а всяка година трима автори на приказки, ще бъдат награждавани от екипа на АЛФЗОНА.БГ - първото образователно социално предприятие в България, което се намира в най-динамично развиващата се бизнес зона на София - Търговски Център Европа, в кв. "Дружба 1".

Първа разказа своята приказка "Вълшебната курабийка" Ева Георгиева на 5 г., която още не може да пише, но пък компенсира с перфектни качества на разказвач. Гледайки картинките от логическата си карта, Ева ни въведе в историята на най-вкусната курабийка на света, открадната от една градска лисица, която мечтаела за вълшебен коледен подарък и дом пълен с много играчки, и щастливи деца. И понеже лиса нямала пари, откраднала курабийката от витрината на една сладкарница. Там курабийката изглеждала толкова засмяна и сладичка, че лисанката първо искала да я изаде, но после се спряла и я скрила под възглавницата си, защото си нямала друг коледен подарък. Като заспала, се случило нещо странно: курбийката оживяла и с една вълшебна шейна завела лисицата на пътешествие, за да й покаже как живеят другите лисици по света. Само за една нощ лисицата се запознала с животни, за които преди това не знаела, че съществуват, а приятели й станали: куче, пиле, прасе и един бял лебед. Те били създадени от джуджетата на Дядо Коледа, за да разказват приказки на децата вечер. На сутринта лисицата вече знаела, какво ще я направи щастлива - да се научи да разказва приказки... Магията на Коледа й помогнала, и тя станала най-добрата лисица - разказвач на приказки. 

Имаме вече и поставен рекорд по бързо писане на приказки - от 9-годишния Виктор Додев, който показа нагледно как за 6 мин. могат да се да напишат 2 кратки приказни истории. 

Малките писатели бяха подпомагани от ръководителя на занималнята д-р Мария Любенова, която е и начален и социален педагог, както и от топдетегледача на АЛФ Любка Генова ненадмината в разказването на приказки.

За изненада на родителите, в първия ден от Коледната ваканция, децата от занималня АЛФ успяха да проектират и ушият с помощта на ръководителя на АЛФЗОНА.БГ и своите първи коледни куклени герои, с помощта на които ще започат своятя кариера като разказвачи на приказни истории за другите деца: снежния човек Коледа, който говори всички езици и помага на снежинките да живеят по-дълго и така да радват децата със своите снежни танци; вълшебните зайчета - Снежинка, Цвета и Ева, нови джуджета от София в работилницата на Дядо Коледа; папагала Емо, който разказва приказки за добро утро; белия котарак - Смешко, който работи в цирка и др.

За щастие на всички, ни предстои най-дългата Коледна ваканция до сега и ще имаме време за повече изненади. Има място за още деца при АЛФ, които искат да се научат да пишат приказки, да говорят пред публика, да правят интервюта, и обичат кукленото изкуство и танците.

До 5-ти януари, 2020 г., ни предстоят още много изненади - танци, музика, ателиета по изобразително изкуство, вълнуващи превъплащения в ролите на известни журналисти, както и срещи с някои от популярните лица от телевизионния екран.

Можете да включите децата си във вълнуващото градско преживяване в София - "Коледна ваканция с АЛФ", в което изобилстват  образователните игри, основани на дизайн мисленето. Свържете се с нас през формата КОНТАКТИ на нашия сайт или на телефон: 0888197743. 

АЛФ не пише оценки, АЛФ дава знание и самочувствие на децата!