АКАДЕМИЯ ЗА РОДИТЕЛИ – АЛФ

В АКАДЕМИЯ ЗА РОДИТЕЛИ – АЛФ ще споделяме вашия опит уважаеми родители, вашето ноу-хау за отглеждането и възпитанието на деца, за ефективни комуникации у дома, за екипността под един покрив, за новите нужди на семейството.

АКАДЕМИЯ ЗА РОДИТЕЛИ – АЛФ ще бъде запазена трибуна за родители, които по свой начин са преодолели изпитания и предизвикателства в живота в името на по-доброто за нашите деца, открили са истини, които могат да споделят, за да помогнат и на други родители да се справят по-добре. Щастието е многолико. За едни то е пълен хладилник и топъл дом, за други, много деца, за трети работа за всички… Истината е, че имаме нужда от всичко по малко, за да сме щастливи.  

Предвид  дигиталното общество, в което живеем и евентуалното предпочитание на някои от вас да споделят във видеоформат, имаме готовност да ситуираме и постоянна рубрика АКАДЕМИЯ ЗА РОДИТЕЛИ – АЛФ в YouTube.

В момента екипа на ДЕТЕГЛЕДАЧИ АЛФ работи усилено по първата книжка "Приказките на АЛФ", към която решихме да има вълшебна кутия с кукли от плат за ръце, с които децата и родителите да съживяват приказките :) ... Сборникът с приказки ще има и аудиовариант, придружен от наръчник за домашен терапевтичен театър!

Алтернативното личностно формиране (АЛФ), е нов педагогически подход, лост за възстановяване на връзката между традициите, морала, потребностите на индивида като цяло и всичко това на фона на новото време, в което живеем – време дигитално, разделно, рисково, на сложни комуникации и още по-сложни взаимоотношения на всички нива на нашето съществуване.

 

 От екипа на АЛФ