АКАДЕМИЯ ЗА РОДИТЕЛИ – АЛФ

В АКАДЕМИЯ ЗА РОДИТЕЛИ – АЛФ ще споделяме вашия опит уважаеми родители, вашето ноу-хау за отглеждането и възпитанието на деца, за ефективни комуникации у дома, за екипността под един покрив, за новите нужди на семейството.

АКАДЕМИЯ ЗА РОДИТЕЛИ – АЛФ е територия за споделяне на опит, място за терапевтичен театър, среща с експерти и представители на иституции, от които имаме нужда, за да помогнем на развитието на децата. Мястото е и работилница за мечти. Тук на родителите е позволено като ментори да подпомагат образователния процес, да създават приказни истории заедно с децата, да поправят играчки.   

Всички родители могат активно да се включат и в създаването на първата книжка "Приказките на АЛФ", към която решихме да има вълшебна кутия с кукли от плат за ръце, с които децата и родителите да съживяват приказките :) ... Сборникът с приказки ще има и аудиовариант, придружен от наръчник за домашен терапевтичен театър!

Алтернативното личностно формиране (АЛФ), е нов педагогически подход, лост за възстановяване на връзката между традициите, морала, потребностите на индивида като цяло и всичко това на фона на новото време, в което живеем – време дигитално, разделно, рисково, на сложни комуникации и още по-сложни взаимоотношения на всички нива на нашето съществуване.

 

 От екипа на АЛФ