АЛФ - СТАНДАРТ

 

Основен пакет на Система АЛФ за деца от 0 до 4 години - предлага се в абонаментен план и краткосрочно, като услуга на почасова ставка

АЛФ - СТАНДАРТ включва: 

ОСНОВЕН ПАКЕТ: занимания с детето – психологическа и физическа грижа, съблюдаване на хранителен режим и хигиена на детето, съблюдаване за чистотата и подреждане на стаята на детето, четене на подходящи за възрастта произведения, подходящи образователни занимания, ролеви игри, съвместни хоби занимания с детето, разходка, практическа работа с детето за разширяване светогледа му. Съблюдава за създаване на естетическа поведенческа рамка на детето вкъщи и в обществото. 


ФОКУСИРА ВЪРХУ ТОВА КАК ДА СЕ СПРАВИМ КАТО ЕСТЕСТВЕНИ МЕНТОРИ ПОДПОМАГАЙКИ РАЗВИТИЕТО НА ДЕТЕТО

Най-често детската криза е краткотрайна и е достатъчно да се предостави пространство на детето, в което да може да се отдръпне от възрастния, и да се приближи, когато има нужда. Малкото дете има огромна нужда от присъствието на значимия възрастен човек, от неговата безусловна любов, въпреки че може да изглежда така, сякаш то не я иска.

Изграждане на дневен режим

Наличието на дневен режим създава у децата чувството за комфорт и сигурност. Когато денят им е планиран, те знаят какво да очакват, което намалява възможността детето да се окаже в неуправляема ситуация, която може да предизвика криза. Когато дневният режим се превърне в навик е по-малко вероятно някакви неочаквани външни дразнители да нарушат емоционалното равновесие на детето.

Хранене и хранителни навици

Изграждането на хранителни навици трябва да започне още в ранна детска възраст, защото първите 7 години са основополагащи. „Моделът, който задаваме на децата у дома, ще им остане за цял живот. Първите 3 години са най–важните. Трябва да използваме този период, за да предлагаме на децата здравословни храни с чист произход, без съдържание на захар, изкуствени вкусове и т.н. Така детето ще свикне с тези вкусове, ще ги обикне и ще ги предпочита, а това означава, че ще сме му създали правилни навици за хранене.

Създаване на хигиенни навици 

1. Миене на ръце, лице, зъби, тяло - умение и навик, който детето задължително трябва да придобие още в съвсем ранна възраст, за да осигурите доброто му здравословно състояние и да го предпазите от редица болести. Затвърждава се като се осигури на детето лесен достъп до мивката, като му се дава постоянен пример и се поощрява с похвали за добре измити ръце, лице, зъби и т.н. 

2. Почистване и подреждане на стаята - подреждането е заразителен процес, а ако детето редовно наблюдава това и се насърчава да помага в подреждането и почистването на стаята, несъзнателно започва да го прави и самичко, възприемайки процеса като естествен ред.

 

- мобилна услуга, вкъщи: 20 лв. на час (при договор за минимум 12 месеца) и 24 лв. на час (при договор за минимум 6 до 12 месеца)Изпрати запитване