Новини

Оплетено с любов

20.11.2018 г.

С кука и прежда - към релаксация

За ползата от ръчното плетене може да се говори дълго … Най-добре това се знае от жените или даже и мъжете, които упражняват това хоби. Бихме го нарекли и хоби, и арттерапия. Във Великобритания е направено проучване относно ползата от различните ръчни  текстилни занимания - плетене, тъкане, шиене. На база на  проучването невролози и терапевти обобщават, че при повече от 80 % от любителите на споменатите дейности е налично усещането за спокойствие и задоволство. Със сигурност може да се каже, че те имат и успокоителен и релаксиращ ефект. По-голямата част от хората плетат именно заради релаксацията и освобождаването от стреса.

И още един интересен факт от това изследване - хората, които плетат в група се чувстват по-уверени и по-задоволени от онези, които плетат  самостоятелно. Ето как откриваме социалния зародиш и смисъл на "седенките" и "тлаките" от старото, добро време на нашите баби и дядовци …

С надеждата, че плетенето не е загубило своя чар и магия и в днешно време, сме пред откриване на курса "Женско предприемачество и плетене", който ще се ръководи лично от най-запаления плетач – д-р Мария Любенова, управител на на АртВИЗА ПРО ЕООД.

Началото ще бъде през м. януари 2019 г.

Запазете своето място в курса сега, на имейл: artviza_pro@abv.bg